GC om bankroll och bankroll management

Eftersom jag ska börja skriva krönika här på Bankroll.se så kan jag börja med en kort introduktion av mig själv. Jag nickar GreenCurry och har spelat poker från och till ett antal år. Nästan uteslutande online men har även då och då kört lite live cashgames samt live pokerturneringar. När jag spelar online kan ni se mig mestadels på Svenska Spel samt Boss Media nätverket. Det är väll där jag känner mig mest som hemma antar jag.

Bankroll management för mig har alltid handlat om hur man hanterar sin bankroll i poker. Men det är först på senare tid som jag även förstått att bankroll management även handlar om hur man hanterar sin life roll, det vill säga privatekonomi. Speciellt om man har poker som extra inkomst eller till och med lever på det. Så det är nånting som jag kommer reflektera en hel del över när jag kommer att skriva här. Jag tror jag hade kommit mycket längre i mitt pokerspel om jag hade varit lite mer försiktig hur jag hanterar min bankroll och vad jag spenderar pengar på. Men på något sätt så tror jag det är en röd tråd för dom flesta födda i Sverige det senaste halvseklet. Man unnar sig alltid lite extra och man är alltid säker på att det finns en stadig inkomst någonstans.

Nånting som ha hjälpt mig i mitt pokerspel är att tänka långsiktigt. Att ta långsiktiga beslut när man fattar beslut i en situation där ens marker står på spel, oavsett om det är i cashgame eller turnering. Jag önskar jag hade haft lite hårdare disciplin när det har kommit till min privatekonomi likaså. Inte för att det hjälper att gräma sig för det som har varit. Målet för min poker har alltid varit att ha det som ett verktyg för att uppfylla mina drömmar, oavsett om det har varit för att kunna resa världen över eller för att unna mig det lilla extra. Men nu efter ett tag så har även mina drömmar och mål börjat ändras lite med åldern, så det är dags att hitta nya vägar som kan ta mig dit.

Vad jag kommer att skriva om på Bankroll.se
=> Mina reflektioner till att tjäna pengar på poker
=> Min syn på bankroll management
= >Hur det går i mitt pokerspel och min poker bankroll
= > Även lite vardagliga saker utanför pokerborden

Ja, som ni ser blir det lite allt möjligt och kan liknas en vanlig pokerblogg. Kommer nog inte gå in på resultaten så mycket men mer hur jag reflekterar saker och ting och saker som händer. Se det som att jag gör saker och ting lite mer personligare här på Bankroll.se och ger bankroll management ett lite personligare perspektiv.

Jag hoppas ni kommer att följa krönikan.

Med vänlig hälsning
//GreenCurry