Category Archives: Krönika

Minigolf proffs 2011?

Då var vi tillbaka vid pokerborden igen efter en dags paus från spelandet. Igår var det minigolf och filmen Thorn på bio som gällde. Minigolfen blev en badbeat, men filmen blev det lite tröst med i alla fall.

Hur man inte blir ett minigolf proffs
Det här med minigolf trodde jag att jag var bra på. Tills igår. Utslagen, utskrattad och utblottad tack vare att jag fick köpa en glass till vinnaren i form av en tip top från GB. WTF, liksom. Jag trodde man skulle ha ett starkt psyke av att spela poker. Vad hände med typ 90% mentalitet och 10% teknik i golf ala Tiger Woods… Jag glömde kanske att mitt psyke var något nedbrutit av alla ut-dragningar den senaste tiden. Men om det inte var det då, så var det så efter att man blivit utslagen av en tjej som påstod sig var dålig på minigolf. Som fisken i vattnet synade man mot nöthanden.

GC 5 tips inför minigolf säsongen 2011:
1. Ät inte Peppar Peppar whopper med extra kycklingwingar och extra stormeny innan match.
2. Skryt inte om hur bra du är på minigolf
3. Börja inte tilta vid första golfhålet
4. Börja inte whina om att du har fel golfklubba
5. Dubbla inte insatserna i tron om att du får fold equity.

Filmen Thron
Yes. Film blev det också efter det nesliga nederlaget. Det blev 3D bio med flashiga 3D glasögon. Om man bara ska recensera 3D upplevelsen , så var det väll inte så hajp som man skulle tro. Tyckte det var jobbigt stundtals att fokusera rätt i brillorna, samtidigt som det var blurrigt ibland. Hellre knivskarp bild utan glajjor. Filmen Thor däremot var helt ok om man gillar sånt. Kanske lite för mycket åt familjehållet. Men alltid kul med lite Vikingar och dylikt.

Hur gick det med pokern då
Jo, dom senaste 10k händerna har nog varit upp och ner på. Klart jag ska whina lite om att premium händerna inte får hålla och fisken ska klonka allt i lägen där dom inte ska syna. Men det är spelets skönhet. Jag får dessutom sluta syna stora bets river, när en loose passive fisk bestämmer sig för att betta pott eller mer. Var får jag egentligen tanken om att fisken just då och där mot mig ska bluffa? I dont know. Inte bra, inte bra.

Såg att en kille vid namn Sigge Reichards ska börja ge tips på Aftonbladet om hur man kan bygga bankroll med poker utan insättning. Han började spela poker utan att investera egna pengar och numera är han sponsrad av PokerStars. Inte illa. Man kan följa honom på Aftonbladet här.

Alright. Helgen börjar imorgon. Och vi får hoppas på lite klonk.

See ya!

Senaste från GC
[list]5[/list]

Att lära sig steg för steg

Jag har precis avslutat en maraton session på Svenska Spel Poker. Det tog 2.3k händer ungefär för mig att sluta dryg 200kr upp. Var som mest nere cirka 984kr, ungefär 16 kronor från gällande stopploss. Men I got my shit together och tillslut så lossnade det lite och jag kunde inkassera lite pengar till och med.

Sveriges Radio Dokumentär i P3 och poker
Började väll inte kvällen optimalt. Efter en svettig dag med att hålla på i trädgåren, så var jag en aning svettig och antagligen inte i riktigt fräsht tillstånd. Detta ledde till att jag antagligen inte vara i ”zen”. Sen så började jag lyssna på P3 dokumentären om semesterkrigarna med Carl Gustaf von Rosen. Tror det blir lite för mycket för min hjärna att processa fem turbo bord och dessutom lyssna på dokumentären. Spelade för mycket per automatik. Sen hade jag antagligen förinställt att jag skulle spela mer floating spel och mer aggresivt flopp, då jag hade sett en coaching video om det precis innan session. Så det blev lite väl aggrospel från min sida. Det är ju inte free poker bankroll vi spelar med direkt, så det blev en svacka ner ganska snabbt.

Nya poker moves kan bli destruktivt utan försiktighet
Men jag tog mig samman. När dokumentären väl var slut hade jag gått ner till fyra bord. Sen började mitt upptåg till break even strecken och så småningom miniplus. Ganska skönt att få göra den comebacken. Tanken slog mig att man kanske väljer att anpassa sig för mycket ibland. Man får ett nytt verktyg, som t.ex. det här med att floata, helt plötsligt så börjar man använda den som främsta vapen, när det bara ska vara ett litet verktyg i det hela spelet man spelar. Så man får vara lite försiktig med att använda nya prylar, innan man vant sig med det. Det gäller att assimilera sin teknik sakta men säkert.

Alright. Det kliar i hela kroppen efter alla taggar man fått på sig idag. Så det blir väll att ta en dusch nu mitt i natten om man pallar. Lite käk skulle passa bra också.

Vi hörs i veckan.

HF GG GL!

Sensate från GC
[list]5,25[/list]

Bättre resultat med jogging

Kan man jogga sig till ett bättre resultat? Den frågan ställer jag mig nu efter den mest oaktiva vintern för mig på mycket länge. Detta var kanske sämre än den gången jag paja korsbandet i fotbollen och hade en lång väg tillbaka med rehab (inte alkohol rehab) och sjukgymnastik.

Det är helt klart nästan skämmigt för min del hur dålig kondition jag känner att jag har. I många dimensioner. Ursäkterna bara haglar fram när jag borde ta mitt förnuft till fånga. Men jag är säker på att ett bättre flås, skulle förbättra mina resultat i poker. No doubt about it. Kollade runt lite om hur jag kunde komma igång. Jag har rätt bra villkor för att jogga och såg lite på Aftonbladet om att komma igång med jogging. Att börja lite lugn, för att sedan trappa upp lite. Skulle göra mig mycket gott.

Just det här med bra träning, kost och vila är lika viktig för en pokerspelare som det är för en idrottsman som tränar på proffsnivå. Långa pokersessioner och dom många beslut man hela tiden fattar står och faller på att den mentala styrkan är intakt i med och motgångar. Det blir lättare att hantera stress / tilt och det blir lättare att spela längre sessioner. Det fina vårvädret vi har nu i Stockholm gör att det är fin fina förutsättningar att kuta lite mer.

Ska se till att det blir lite längre pokersessioner nu till påskhelgen. Ska dra igång med dagens första session. Veckan har börjat bra och jag hoppas det kan fortsätta i samma påskiga anda.

Här är en skön motivationsvideo från Nike.

Senaste från GC
[list]5,25[/list]

Stockholms Bästa Godisaffär

Whats up poker freaks! Något mör i kroppen satte jag mig ner för att köra en kvällssession på Svenska Spel Poker. Jag var i mör i kroppen inte för att jag tränat hårdare än hårt på gymmet. Utan för att jag spenderat dagen med att kratta och bränna löv. Vardagsmotion is the nuts? I think so.

Man hann ju filosofera en del när man stod där och kratta löv i det fina vårvädret. T.ex. Är det inte bättre med vardagsmotion när man gör nånting nyttigt samtidigt som man ”tränar”. Måste ju bli en slags freeroll som nötstege med flusdraw. Eller? Kan ju inte bli bättre. Inte för att man bygger muskler, men hälsan blir ju något förbättrad när man rör på sig. Precis som när man är ute och promenerar med hundarna. Hundar behöver motion och jag likaså. Man kanske skulle ta dom på två promenader om dagen?

Påsken här ju typ här. Folk verkar har lämnat Stockholm för veckan. Verkar inte vara mycket folk på stan. Var förbi Stockholm bästa godisaffär. Den ligger vid Hötorget, bredvid biografen. Inte den strax under. Men dom måste ha den godaste plockgodiset ever. All godis är superfärsk och verkligen smälter i maten… Hmm Hur kom jag från träning till godis? Fniss. Caramella heter affären, om ni har vägarna förbi. Nöt nöt!

I alla fall strax under 600kr slutade 2 timmars sessionen och jag är helt klart nöjd. Ska försöka vara duktig att gå igenom händerna och sessionen lite. Sen blir det ett avsnitt Chuck och Stargate Universe. Nötserier.

Take care people!

Senaste från GC
[list]5,25[/list]

FBI slog till mot Pokerrum

Alright. Jag gissar på att det inte är många av er som har missat vad som hände under fredagskvällen. FBI slog till mot tre av dom stora pokerbolagen för bedrägeri, pengatvätt och dylikt.

För er som har missat kan ni läsa mer här:
Dagens Nyheter
Expressen
Aftonbladet
Bank The Man

Onödigt av pokerrummen att behöva beblanda sig med pengatvätt när dom drar in sådana otroliga summor. Men å andra sidan kanske det inte fanns något sätt för pokerrummen att figurera i USA. Frågan är vad som händer nu.  Pokernätverk som Bodog, Cake, Merge, Yatahay och Everleaf som är öppna för USA spelare, har ju inte åkt dit. Kommer dom att få luft under vingarna nu?

Av dom pokerrum som inte har blivit drabbade lär det ju bli läge att pusha potten för spelarna. Redan nu har det kommit ut nyheter om stora garanterade turneringar som ska locka spelarna från PokerStars, Full Tilt Poker och Cerus. Kanske kommer Svenska Spel Poker komma tillbaka till fornstora dar, då dom bestod av 7-8 tusen spelare under peak hour?

Helgen slutade något minus för mig. Men någorlunda nöjd över spelet ändå. Inte mycket att göra åt vissa situationer. Har nu även fått in ett träningsschema i mitt pokerspelande. Imorgon blir det återigen en paus tror jag. Dags för vårstädning.

HF GL!

Senaste från GC
[list]5, 25[/list]

Fortsatt plus på Svenska Spel Poker

Gårdagens spel på Svenska Spel Poker fortsatte att gå bra. Det gick inte att sluta på topp resultat, men får ändå vara nöjd med resultatet. Var all-in i flera situationer med bästa hand, men fick tyvärr inte vinna på dom. Hade jag fått vinna några i rad, så hade jag nog slutat tidigare. Men det ville sig inte och det blev nästan 3k händer på Svenska Spel Poker. Så det blev inget extra spel på Betsafe Poker eller Come on Poker.

3-bet med pot-kontroll
Rent generellt var jag väll rätt nöjd med mitt spel. Men det var två händer som jag nog gjorde bort mig lite på. Den ena var när jag 3-betta med QQ mot en aggrofisk och floppen kommer 678, helt plötsligt får jag tanken att börja pott kontrollera handen. Så när fisken checkar, så checkar jag. Turn kommer ett J och fisken bettar. Här tror jag att jag fortfarande leder och synar bara. Turn kommer en trea och nu bettar fisken pott. Vilket i dom flesta fall på dom bord jag spelar, betyder att fisken har en riktig bra hand. I 100% av fallen borde jag ha bettat flopp, vilket jag fick en liten utskällning för av en vän. Så nu vet jag det i alla fall. Mycket riktigt hade fisken pockets i treor, vilket gav honom triss.

Donk Strategier utan en strategi
Den andra handen bestod av ett donk move. Efter att kollat igenom en video om hur man kan utnyttja donkbet, så ville jag naturligtvis pröva metoderna jag lär mig. Och jag fick för mig att donka med två överkort och ett gutshot med backdoorflush. A på brädan och sedan ett K på turn där jag double barrela, skrämde inte spelaren som visade sig vara fisk, då han inte kunde folda sina JJ. Jag borde naturligtvis ha försökt identifiera min motståndare innan jag påbörjar ett sådant projekt. Men vi får se. Kanske ger jag mig ut på nya äventyr på Svenska Spel Poker med att donka lite här och var.

Micro Session på Svenska Spel Poker
Idag blir det en ledig dag från pokern. Jag startade upp ett par bord dock nu på morgonen, men det visade sig vara en del reg med mycket 3-bet känslor i sig. Eftersom jag bara hade tänkt att spela förmiddag, så vill jag inte swinga för mycket. Och jag lämnade borden. Det blir att skriva av sig lite här och sedan jobba på mina andra projekt. Sen blir det att relaxa resten av dagen. Kanske i minigolf om vädret blir bättre och en och annan film. Vi får se.

Senaste krönikor från GC:
[list]5, 25[/list]

Att inte förlora passionen för poker

Jag har inga direkta problem med att sätta mig ner vid ett pokerbord online eller live. Poker är fortfarande ett spel som jag tycker är otroligt roligt. En hobby som ger extra inkomster och som är mentalt utmanande. Även om det ibland kan vara uppkomsten till stress vid tröga perioder.

Jag har vänner som spelar på väldig höga nivåer, som har tjänat stora pengar genom åren och fortfarande gör. Men som inte har den passion och den lekfullhet som dom hade när dom väl började. För dom är poker mer som ett jobb, än en lek. Jag hoppas att jag inte kommer till stadiet. För jag vill fortfarande kunna sätta mig ner och spela för att jag tycker det är kul och inte för att jag måste

Det är nog därför jag hela tiden försöker lära mig, försöker hitta situationer och chanser som kan utmana mig lite. Jag hatar att förlora, det är sant. Men jag vill kunna utvecklas. Både i poker och i livet. Poker får inte bli allt, utan det får bli en del av ett balanserat liv. Dock tycker jag det ibland kan vara svårt att hitta den balansen som jag har skrivit i tidigare inlägg. Men om viljan finns där, så kanske passionen också gör det?

Skrivandet för mig t.ex. är en stor del i mitt sätt att bearbeta pokerupplevelser och att känna att det är värt att spela. Inte bara för pengarnas skull men för upplevelsen. Att kunna dela det med andra. Diskutera med vänner och andra pokerintresserade är även det är stor del. Jag antar att jag är en person som behöver mycket feedback. Men det är nog en majoritet av oss spelare som vill och tycker det… eller?

Mitt grindande fortsätter i alla fall och går bra. Igår blev det en hel del grind på Svenska Spel Poker och Betsafe Poker.En hel del svingar, men jag lyckas att sluta på gröna siffror som är rätt positiva. Jag hoppas jag kan fortsätta med det framöver den här månaden. Även studierna tycker jag gör framsteg och jag känner att jag lär mig nya saker hela tiden. Jag hoppas att ni andra också känner samma passion och vilja att lära er mer om poker.

GG GL!

Senaste från GC:
[list]5,25[/list]

Väntar på High Stakes Poker episode 7

Jag sitter och väntar på att dom ska släppa episode 7 av High Stakes Poker. Men det verkar som arrangörerna har tagit ledigt eller liknande. För att ännu finns det inget avsnitt att hitta. Verkar förövrigt som det är en hel del andra serier som har något slags uppehåll. Är det någon amerikansk helg som har inträffat eller?

För att sammanfatta helgen så kan man säga att det gick bra. Blev en del händer, men slutade plus ca 3k tillslut. Känns som det var väl värt det. Har börjat gå igenom lite videos om HEM. Verkar som jag har en del att fixa till. Dom mest obvious luckorna just nu verkar att jag inte 3-bettar tillräckligt ofta, continue bettar inte flopp och turn tillräckligt ofta i bra lägen. Samt bettar inte river tillräckligt ofta. Verkar som jag helt klart är något mer passiv än vad man bör vara för att spela optimalt poker helt enkelt.

Kommer att gå igenom mina session lite mer för att gå igenom mitt spel i sömmarna. Kanske kan det även hjälpa mig att boosta upp min aggressivitet lite. Så jag tänker på det och inte går tillbaka till det mer ”passiva spelet”. För det verkar ju finnas mer pengar att hämta om jag bara taggar till lite.

Jag har gått in för det här med att spela och lära mig poker en del. Så jag känner att jag tappar lite balans i övriga delarna av mitt liv just nu. Just det här med att fokusera på olika saker är kanske inte min starka sida. När jag blir engagerad i en sak, så lägger jag ofta hela min tid och kraft på att göra bara den saken. Från morgon till kväll. Helt klart en lucka om man vill hitta balans.

Ikväll blir det att spendera lite tid med tjejen. Ska bjuda på lax till middag och lite film mys. Blir en bra kväll hoppas jag, som kanske ger mig lite mer motivation till andra saker. Hon brukar ge mig inspiration att bli bättre på sånt utanför min fokusområde. Så det gör nog gott för mig.

Alright. Till nästa gång kanske vi har ett nytt avsnitt av High Stakes Poker 7 ute.

GG så länge.

Senaste från GC
[list]5,25[/list]

 

Fyrtal i damer

Fick avsluta lördagens grind med fyrtal i damer, där jag först floppade överset mot underset och stackarna rök in. Väl behövliga 300BB till min bankroll i den potten. Så fick även lördagen gå i det gröna siffertecknet. Sånt gillar vi.

Om fredagens poker grind var kort med lönsam. Så var lördagen tvärtom. I alla fall om vi ser till intjänad peng per timma. Men det slutade i alla fall gott. Det här med att utmana aggressiva regs, är nånting som man läst om ganska ofta, när man försöker att ta sig upp i nivåer. Idag fick jag lära mig det den dyra vägen, då det blev en jojo till HEM kurva. Men lite action får man ge ibland indeed.

Imorgon väntar nya tag såklart. Och även om det blev 4,200 händer idag på handen. Så kan jag inte låta bli att se fram emot morgon dagens poker grind. Vi får hoppas att den slutar minst lika bra. Det känns som det här kan bli en bra månad.

Senaste från GC
[list]5,25[/list]

Poker Matte

Det här med att hålla koll på variansen kanske inte var det jag tänkte på när jag skottade upp lite högre. Backade ett par inköp även fast jag tidigare var plus på dagen på lägre nivå. Vad ska man säga. Otur?

Handen jag fick nog var nog denna. Jag har QQ på SB och loose aggro fisken höjer på UTG+1. Det är shorthanded vi spelar. Jag 3-bettar pott. Fisken synar naturligtvist. Flopp kommer 7 hög rainbow. Jag contb ¾ ungefär och fisken tar syn. Turn kommer ett Kung. Här väljer jag att ställa resten av min stack. Fisken tar time och gör sedan syn. Han fixar upp K7off. Ungefär så gick det när jag var upp en nivå och röjde. Men slutade i alla fall inte allt för mycket back.

Jag håller på att kolla igenom lite videos från CardRunners där det snackas om mattematik i poker. Ett intressant område. Särskilt när jag inte har allt för bra koll på det. Finns alltid saker att snappa upp och är det område jag borde förbättra är det att hitta dom mattematisk korrekta situationerna. Tror jag ligger långt efter en det. Kul när man sedan kan applicera det i sitt eget spel.

Idag blir det att ta ledigt. Imorgon börjar helgen och då är det dags för marathon grind.

Lycka till vid borden!

Senaste från GC
[list]5,25[/list]