Spela flera bord i poker och dryga ut din bankroll

När du spelar poker online så kommer du märka att du tilldelas fler händer varje timma än vad du gör när du spelar poker live. Till en början kan det kännas ovant, men med tiden kommer du att vänja dig och när du märker att du kan hantera dina motståndare och börja vinna, så är det dags att börja att fundera på att öppna upp fler bord.

Det är mer regel än undantag att många av dom professionella online pokerspelarna idag spelar minst fyra till fem pokerbord samtidigt. En del spelare kan spela upp till tjugo bord eller fler, men det är ingenting vi kan rekommendera dig som precis börjat spela online poker dock. Du kan spela flera bord i cash games, pokerturneringar och sit-n-go´s online.

Ett annat ord som man använder i poker jargong när det kommer till att spela flera bord, är Multi-tabling.

När du väl ha gjort din första insättning i poker och börja sätta dig ner för att spela, så kommer du snart märka att det går snabbt mellan händerna. Ännu snabbare kommer det att gå när du spelar flera bord och vi rekommenderar dig som ny spelare att börja med att spela ett till två bord för att få en känsla för spelet. Oavsett det online pokerrum du använder dig av, så kommer du ha möjligheten att spela på valfritt antal spel. Det finns några undantag som Svenska Spel som exempel, där du max kan spela fem stycken cashgame bord, med oändligt med pokerturneringar. Betänketiden på Svenska Spel poker är dock kortare än på dom flesta andra sajter.

Ett par fördelar för din bankroll management strategi:

  • Du ökar din vinst per timma
  • Du kan välja att bara spela dom bra korten
  • Du upplever mindre varians med din poker bankroll

Du ökar din vinst per timma
Du vill (hoppas vi) självklart öka din vinst per timma i poker. Om du ändå sitter och spelar poker så varför inte helt fokusera på det under några effektiva timmar, än att sitta och surfa runt på nätet, chatta på MSN eller kolla din Facebook profil. Fler bord betyder fler händer och om du är vinnande spelare kommer det betyda mer pengar. Har du tid att göra annat medan du spelar poker har du tid med att spela fler bord.

Du kan välja att bara spela dom bra korten
Nu finns det en ursäkt att bara spela dom bra korten och lägga marginella händer som du knappast gå plus på. Din image vid borden kanske inte blir den allra galnaste, men du kommer ändå få betalt av fisken om du valt dina bord rätt från början. En fisk bryr sig inte om du suttit och foldat merparten av dina händer. Det enda han tänker på är att han vill spela sina 38suited även om du har pocket kungar. Han vill bara se om han träffar. Så utnyttja det och välj fler bord och rätt bord.

Du upplever mindre varians med din poker bankroll
Kanske har du hört uttrycket, ”lägg inte alla äggen i en korg”, eller att det gäller att diversifiera portföljen när det kommer till aktieinvesteringar. Precis det här är vad vi är ute efter i poker och inte bara när det gäller din privatekonomi. Du kanske springer dåligt på något bord, men å andra sidan kanske du springer bra på ett annat. Det är variansen som sjunger på sin vers och du kan reducera svängarna med att spela flera bord.

Slutord om att spela flera bord i poker
Förhoppningsvis har vi fått dig att titta lite närmare att spela flera bord när du spelar online poker. Fördelarna är många, men se först till att du har en bra pokerstrategi som grund när du ska spela flera bord. En förlorande spelare som spelar fler bord kommer förlora mer, lika mycket som en vinnande spelare kommer vinna mer om han utökar sina bord.

Senaste artiklarna från Bankroll
[list]5, 4[/list]