Skillnaden mellan Europeiska och Amerikanska pokernätverk

Vad är egentligen skillnaden hur det är att spela på europeisk pokernätverk och ett amerikansk. Kanadensaren James ”D_Zoo” Hartt som är pokercoach på poker coaching sajten Cardrunners, ger oss en förklaring vad han tycker är främsta skillnaden mellan dom båda.

Det är i en artikel i samarbete med PokerListings.com som James Hartt beskriver skillnaden. Hartt som började spela på nl10 med en $50 insättning spelar nu så högt som nl1000 shorthanded. Förutom att spela poker så coachar han på den kända coaching sajten Cardrunners.

Olika spelstilar på pokernätverken
James Hartt tycker att spelet på dom amerikanska pokernätverken som Full Tilt Poker och PokerStars har ett mer solid preflop spel och är mer standard. Av den typ som lärts ut på poker coaching sajterna. Han finner det lättare att förstå hur pokerspelarna tänker. Dom Europeiska sajterna har mer syn och post-flop spel. Pokerspelarna spelar mindre fundamentalt sunt och är svårare att sätta på hand-ranges. Det är även svårare att klura ut på vilken nivå spelarna tänker på. James Hartt säger att han känner ett flertal spelare som vanligtvis spelar $5-10 som har haft svårt att justera sig när dom har flyttat från den amerikanska till dom europeiska sidorna. Spelarna kan inte justera sig till det europeiska spelet, vilket man behöver för att anpassa sig mot sina motståndare.

Mer spelare på dom Amerikanska pokernätverken
När det kommer till spelarvolym så är det stor skillnad. Hos dom amerikanska pokernätverken hittar man action dygnet runt på alla nivåer. Även dom Europeiska pokernätverken kan ha ett flertal bord på högre stakes, men ju längre bort från peak hours man kommer desto mindre action kan man hitta vid pokerborden. På mindre nätverk så är det troligt att man ofta möter regulars. James Hartt finner det bäst att spela på ett par Europeiska sajter samtidigt, då han kan välja sina bord bättre.

Mjukvaran och supporten sämre hos dom Europeiska Pokernätverken
Både PokerStars och Full Tilt Poker har mycket mer användarvänlig mjukvara till skillnad från sina Europeiska motsvarigheter. Att navigera i lobbyn är enklare och det är i största allmänhet bättre grafik. Vissa Europeiska sajter har faslig mjukvara som inte är användarvänlig. Inte bara ur en estetisk perspektiv men mjukvaran kan orsaka att du tiltar när man gör missclick, läser fel på bordet, missar dom bästa spelen, eller tajmar ur. Supporten är även bättre på PokerStars och Full Tilt Poker, Speciellt hos PokerStars kan man få svar inom en timma. På många Europeiska sajter så har man tur om man får svar inom 24 timmar. Dock tycker han att live hjälp på dom Europeiska sidorna är bättre men att dom anpassar sig mer till Europeisk tid. Ibland kan engelskan vara riktig dålig hos vissa mindre sajter.

Pokerbonusar och andra belöningar
När det kommer till pokerbonusar, re-load bonusar, points för pengar och rakeback så är dom Europeiska sajterna mer generösa än dom Amerikansk. Dock om man spelar mycket på PokerStars t.ex. och uppnår Super Nova Elite så får man en hel del tillbaka.

Så vilket nätverk är då bäst?
Sammanfattningsvis så skiljer sig dom bägge nätverken åt, med för och nackdelar. Själv så spelar James Hartt mestadels på dom Europeiska sajterna. Då han tycker dom erbjuder mest till spelarna i form av belöningar och han gillar spelstilen som baserar sig mer på post-flop spelet. Oavsett pokernätverk så handlar det i slutändan om att kunna anpassa sig till sina motståndare.

Senaste från Bankroll
[list]5[/list]