Läckor i din poker bankroll – Syna för mycket

Ett vanligt förekommande läcka bland dom flesta pokerspelarna på micronivåer och även högre upp i stakes är tendenser att syna för mycket både före floppen och alla gator ner till rivern. Man skulle säga att det är ett kardinal fel hos en person som vi skulle kunna stämpla som fisk, eller förlorande spelare.

Visst är det korrekt att anta att det går att vinna med alla typer av kort som du plockar upp. Men för att vara vinnande i längden går det inte att syna ner med varje hand för att vara vinnande. Din bankroll kommer mer eller mindre ätas upp av personer som förstår att du synar för mycket för ditt eget bästa och dom kommer utnyttja det genom att:

  1. Satsa hårt när dom tror dom leder över dig
  2. Du inte får någon information vart du står i handen av att bara syna.
  3. Lägga sin hand när du har en nöthand och börjar satsa

Du kanske använder syn knappen för mycket för att du tror du kommer minska din varians och du gillar inte att spela stora potter. Men detta kommer bara leda till din bankrolls fördärv om du nu inte på något sätt försöker lura motståndaren att försöka bluffa bort dig, eller om du har en extrem stark hand och motståndaren tror du är svag. Men majoriteten av vinnande spelare i t.ex. No Limit Texas Holdem är aggressiva spelare. Dom satsar när dom har nöthanden, dom satsar när dom drar till en stark hand och dom kan även satsa när dom inte har någonting alls. Självklart kan även denna typ av spel leda till stora förluster till deras bankroll, men det går att balansera sitt spel och det är då man kan bli en solid vinnande pokerspelare.

Fastna inte för en favorithand
Du kanske kommer ihåg den gången du spelade 59soch vann en stor pott. Eller den gången du var all-in pre då du synade med 10,6off och vann över AA. Sådana här händer som enligt statistiken inte är vinnande händer i längden fastnar många pokerspelare för. Du kanske till och med då och då vinner med händerna ifråga, men i längden så kommer dessa kort vara mer destruktiv än produktiv för din poker bankroll. Fråga dig själv om du ha en favorithand att spela och om det verkligen är så lönsamt att spela den handen.

Spela mindre händer och satsa mer
För att motverka att du ska skada din bankroll så försök istället att spela händer som enligt statistik är lönsamma för dig. Dvs, premium hands, pockets och vissa suited connectors. När du sedan spelar händerna ska du försöka att spela dom aggressivt pre-flopp och eventuellt senare gator. Försök att få en känsla av vad som fungerar för dig. När du sedan ser och märker att du kan spela händerna korrekt och att du börjar dra in mer pengar till din bankroll kan du sedan börja expandera din range, det vill säga spela mer annorlunda händer för att tjäna pengar på dom. Men börja med grunden och arbeta dig sedan ner i ranking av händer.

Pre-flopp händer
Nedan följer en tabell över vad David Sklansky och Mason Malmuth har tagit fram över pokerhänders styrka före flopp. Starthänderna kategoriseras med nummer, ju lägre nummer desto starkare hand. För en ny spelare som till exempel spelar fullring (10 manna) bord, så rekommenderar vi att ni börjar med dom översta och jobbar er nedåt. För en ny spelare som vill spela shorthanded (5-6 manna), så kan man ytterligare spela några nivåer från starten.

Senaste artiklarna från Bankroll.se
[list]5, 4[/list]