Chris Ferguson $0-$10,000 Bankroll utmaning

En av grundarna till Full Tilt Poker Chris ”Jesus” Ferguson bevisade för omvärlden 2007 att det går att förvandla $0 till $10,000 genom att spela bra poker och med rätt bankroll management. Han började med att spela freerolls och byggde sin poker bankroll från vinsterna från gratis turneringarna till att omvandla dom till $10,000. Nyckeln till hans framgång var bankroll management.

Det var ingen dans på rosor i starten för Ferguson. För det tog honom hela sju månader innan hans bankroll stabiliserade sig ovan $100, då han lyckades vinna en $1 turnering med 683 spelare. Det gav honom $104 i vinst som han kunde lägga till sin bankroll. Efter det tog det ytterligare åtta månader innan han nådde sina $10,000. Men med det sagt, så dedikerade inte Ferguson all sin tid till projektet då han spelar poker professionellt plus att han även marknadsför sin sajt, Full Tilt Poker, som han representerar.

Innan Chris Ferguson påbörjade sin utmaning satte han upp tre mål för sin bankroll management:

  • Han fick inte köpa in sig i ett cashgame eller sit-ngo för mer än 5% av sin totala bankroll. Det enda undantaget var på dom lägsta nivåerna, där han tillät sig själv att köpa in sig för $2,50 eller mindre.
  • Han köpte inte in sig i MTT (Multi-Table Tournaments) för mer än 2% av hans totala bankroll: Enda undantaget var $1 turneringarna.
  • Om han någon gång satt och spela No-limit eller Pot-limit cashgame session och pengarna vid ett bord motsvarade 10% av hans totala bankroll, så var han tvungen att lämna spelet när mörkarna nådde honom.

I en intervju som han gjorde 2010 avslöjar han att det inte var hans första utmaning. En gång tidigare hade han lyckats omvandla $1 till $20,000 som tog ungefär 6 månader. Det är inte pengarna som motiverar, säger han i intervjun. Det är själva utmaningen.

Chris Ferguson

Chris Ferguson

$10,000 till $100,000
Efter sin framgångsrika utmaning med att förvandla $0 till $10,000 antog han en ny utmaningen året därpå. Nu skulle han ta sina $10,000 och få dom att växa till $100,000. Sagt och gjort så följde han sina bankroll management regler och satte igång sin utmaning. I Augusti 2010 uppnådde han sitt mål och han hade nu $130,000! Inte illa för en kille som började sent året 2006 med en bankroll på $0.

Lite om Chris Ferguson
Jesus, som Chris Ferguson kallas i pokervärlden föddes i Los Angeles 11.e April 1963. Namnet Jesus kan vi nog gissa på att han fick för att han liknar den Bibliska versionen en aning. Hans båda föräldrar är matematiker och hans far undervisar i spelteori och sannolikhetslära vid UCLA. Chris Ferguson själv har en examen i datavetenskap från samma universitet. Så tidigt som 1994 började Chris spela poker på internet via IRC kanaler, där insåg han tidigt att han hade en stor edge med sina kunskaper i spelteori.

Totalt har Chris Ferguson spelat ihop över $8,2 miljoner i enbart turneringar och har 5 WSOP bracelets, däribland ett Main Event bracelet från år 2000.

Senaste artiklarna från Bankroll.se

[list]5, 4[/list]