Category Archives: Artiklar

Vinna på poker med små insatser

Även små insatser i poker kan göra dig till en stor vinnare. Att spela poker är inte bara förknippat med tusentals kronor i potten. För även dom små, även kallad micro, borden kan göra dig till en stor vinnare. Det gäller bara att inte gå ifrån sin bankroll management strategi.

[featured]PokerStrategy, gratis bankroll, Få $50 gratis att spela för hos Poker Strategy. Svara rätt på ett antal pokerfrågor och börja använda dig av en sund bankroll management strategi. Använd den gröna knappen här bredvid för att ta dig till Poker Strategy och regga konto.[/featured]

Visst skulle det vara härligt att kunna vinna dom riktigt stora pengarna, när man spelar poker. Men poker är ett spel som spelas bäst i det långa loppet. Och där kan även dom små insatserna och spel på micro nivåer skapa stora vinster. Det gäller bara att hålla ut i längden.

Flera bord och svaga motståndare
Hemligheten med att vinna stort även på små bord. Är att vara nogrann med table selection. Alltså spela på bord där motståndarna är svag. Eller rent ut sagt dåliga. Håller du dig till ett ABC spel där du spelar dina bra kort och lägger dina dåliga kort. Så kan du faktiskt vinna ett par slantar redan där. Väljer du sedan att spela flera sådana bord när du är igång. Så kommer du snart ha byggt upp en sund och stabil bankroll.

Det är onödigt att ta för stora risker när du väl är igång med att spela poker med en lite eller nästan obefintlig bankroll. Du kanske tycker det är tråkigt till och med. Men här gäller det att ha ögonen på det långa loppet.

Volym är formeln till pengarna
Antalet händer för en vinnande spelare korrelerar med vinsten. Säg att du vinner kanske 50kr i timman. Spelar du kanske 50 timmar under en månad. Är det ändå 2500 kr på en månads spel. Det är faktiskt mer än vad många hobby- och fritidspelare får ihop på dom högre borden. Dom kanske till och med går minus pågrund av att dom väljer att möta tuffare motstånd högre upp.

2500 kr extra i månaden skattefritt är nog inte många som skulle tacka nej för ändå.

Att hitta sina egna begränsningar och veta var värdet finns på pokerborden är A och O för en framgångsrik pokerspelare. Det gäller oavsett om du spelar på dom högsta high stakes borden eller på micro borden.

Gratis Bankroll
Har du ingen bankroll just nu. Kan vi rekommendera Poker Strategy. Som delar ut $50 gratis till spelare som kan svara rätt på några pokerfrågor. Bli medlem på Poker Strategy gratis, kolla in deras utbildningsmaterial och svara sedan rätt på deras frågor. Sedan kan du börja spela gratis poker utan insättning. Där kan du sedan använda dig av en sund bankroll strategy och bygga upp din poker kapital.

Lycka till!

Senaste från Bankroll
[list]5[/list]

Gratis pengar i poker

För den som vill ge sig på poker på nätet, så finns det antagligen inte ett bättre sätt att starta sin pokerkarriär med gratis poker pengar. En så kallad free bankroll gör att den nya spelaren har chans att utan någon risk får lära sig att på riktigt spela med riktiga pengar.

[featured]pokerstrategy, gratis pengar i poker, Ta chansen att erhålla gratis poker pengar och gratis pokerutbildning hos världens största pokerstrategi sajt. Svensk hemsida och forum.[/featured]

Vägen till att bli en framgångsrik pokerspelare stavas erfarenhet
Chanserna för att en ny spelare sätter sig ner vid ett pokerbord och börjar vinna storkovan på direkten är minimala. Näst inpå omöjligt om vi pratar om det långa loppet. Säkerligen kan en ny spelare i poker med lite tur, vinna över den bästa spelaren. Men om han eller hon vill se sig som ett duktig spelare som gång efter gång går vinnande ur en pokersession, så kräv i grunden erfarenhet. Då snackar vi inte om playmoney. Inte heller hjälper det att läsa all världens pokerlitteratur. Spelaren måste hands-on spela händerna själva, för att förstå dynamiken och förstå sina motspelare. Detta borde åtminstone gälla majoriteten av nya pokerspelare där ute.

Gratis pengar i poker ger en smakstart
Trodde du att man behövde riskera stora pengar själv, för att betala för den erfarenheten? Ja, då trodde du fel min vän. Till skillnad från många sporter, så krävs är ingen utrustning eller en stadig grund kondition för att bli en duktig spelare i denna sport. Du kan på sajter som PokerStrategy få en free bankroll och en gratis pokerutbildning. Nästan allt du behöver för att utvecklas till en duktig pokerspelare, utan att riskera några egna pengar. Det finns en hel del framgångs sagor hos PokerStrategy, som är en av dom störta pokerträningssajterna där ute. Här hittar man gratis poker coaching, gratis träningsvideos och framförallt en free bankroll.

Tålamod för att optimera gratis poker pengar
Att kasta sig huvudstupa in bland pokerborden är ett stort misstag som oftast begå av fiskar. Det vill säga förlorande spelare. Det krävs förutom erfarenhet en hel del tålamod. Poker är ett spel där det krävs av spelaren att applicera kunskap och tajming. Det finns inte mycket rum för misstag, speciellt i spel som i Texas No Limit Holdem. Där en hand kan betyda vinst eller förlust under en pokersession. Därför rekommenderas det att t.ex. när man startar ett nytt konto på PokerStrategy för att få tag i gratis pengar i poker, att man först går igenom dom olika träningsvideos som finns att tillgå och sen svarar rätt på ett poker quizz. Klarar man det, så är gratis pengarna till pokern, en klonk ifrån.


Senaste från Bankroll:
[list]5[/list]

Skillnaden mellan Europeiska och Amerikanska pokernätverk

Vad är egentligen skillnaden hur det är att spela på europeisk pokernätverk och ett amerikansk. Kanadensaren James ”D_Zoo” Hartt som är pokercoach på poker coaching sajten Cardrunners, ger oss en förklaring vad han tycker är främsta skillnaden mellan dom båda.

Det är i en artikel i samarbete med PokerListings.com som James Hartt beskriver skillnaden. Hartt som började spela på nl10 med en $50 insättning spelar nu så högt som nl1000 shorthanded. Förutom att spela poker så coachar han på den kända coaching sajten Cardrunners.

Olika spelstilar på pokernätverken
James Hartt tycker att spelet på dom amerikanska pokernätverken som Full Tilt Poker och PokerStars har ett mer solid preflop spel och är mer standard. Av den typ som lärts ut på poker coaching sajterna. Han finner det lättare att förstå hur pokerspelarna tänker. Dom Europeiska sajterna har mer syn och post-flop spel. Pokerspelarna spelar mindre fundamentalt sunt och är svårare att sätta på hand-ranges. Det är även svårare att klura ut på vilken nivå spelarna tänker på. James Hartt säger att han känner ett flertal spelare som vanligtvis spelar $5-10 som har haft svårt att justera sig när dom har flyttat från den amerikanska till dom europeiska sidorna. Spelarna kan inte justera sig till det europeiska spelet, vilket man behöver för att anpassa sig mot sina motståndare.

Mer spelare på dom Amerikanska pokernätverken
När det kommer till spelarvolym så är det stor skillnad. Hos dom amerikanska pokernätverken hittar man action dygnet runt på alla nivåer. Även dom Europeiska pokernätverken kan ha ett flertal bord på högre stakes, men ju längre bort från peak hours man kommer desto mindre action kan man hitta vid pokerborden. På mindre nätverk så är det troligt att man ofta möter regulars. James Hartt finner det bäst att spela på ett par Europeiska sajter samtidigt, då han kan välja sina bord bättre.

Mjukvaran och supporten sämre hos dom Europeiska Pokernätverken
Både PokerStars och Full Tilt Poker har mycket mer användarvänlig mjukvara till skillnad från sina Europeiska motsvarigheter. Att navigera i lobbyn är enklare och det är i största allmänhet bättre grafik. Vissa Europeiska sajter har faslig mjukvara som inte är användarvänlig. Inte bara ur en estetisk perspektiv men mjukvaran kan orsaka att du tiltar när man gör missclick, läser fel på bordet, missar dom bästa spelen, eller tajmar ur. Supporten är även bättre på PokerStars och Full Tilt Poker, Speciellt hos PokerStars kan man få svar inom en timma. På många Europeiska sajter så har man tur om man får svar inom 24 timmar. Dock tycker han att live hjälp på dom Europeiska sidorna är bättre men att dom anpassar sig mer till Europeisk tid. Ibland kan engelskan vara riktig dålig hos vissa mindre sajter.

Pokerbonusar och andra belöningar
När det kommer till pokerbonusar, re-load bonusar, points för pengar och rakeback så är dom Europeiska sajterna mer generösa än dom Amerikansk. Dock om man spelar mycket på PokerStars t.ex. och uppnår Super Nova Elite så får man en hel del tillbaka.

Så vilket nätverk är då bäst?
Sammanfattningsvis så skiljer sig dom bägge nätverken åt, med för och nackdelar. Själv så spelar James Hartt mestadels på dom Europeiska sajterna. Då han tycker dom erbjuder mest till spelarna i form av belöningar och han gillar spelstilen som baserar sig mer på post-flop spelet. Oavsett pokernätverk så handlar det i slutändan om att kunna anpassa sig till sina motståndare.

Senaste från Bankroll
[list]5[/list]

Sofia Lövgren om Bankroll Mangement som pokerproffs

Pokerproffset och tillika sponsrad spelare för online pokerrummet PKR, skriver i sitt senaste blogginlägg på Superbloggen om vad som krävs för att bli pokerproffs. Hon ger tips och råd för den som går i tankarna att fullfjädrat vilja leva på poker. Grunden till att helt leva på poker är bankroll management. Vi på Bankroll kan inte annat än att hålla med.

Sofia Lövgren ger fem praktiska råd för vad som hon anser behövas för ett stabilt leverne som pokerproffs.

Cliffnotes
1. Säg inte upp dig från något jobb innan du tjänar så mycket på poker så det inte lönar sig med vanligt arbete
2. Spela cash game för brödfödan
3. Spela på rätt nivåer
4. Gör en utmanande men realistisk plan
5. Ha tålamod och var uthållig

Jobb eller poker vad är din inkomst per timma?
På första punkten anser Sofia Lövgren att man inte ska ge upp ett vanligt jobb idag, om man inte tjänar mer på pokern än vad man gör på sitt nuvarande jobb. Särskilt när man har fast kostnader, då det tillkommer utgifter för t.ex. hyra, mat, telefon etc. Tjänar man mer på poker än vad man gör när man jobbar utslaget på timmar så kan man först då snegla på att leva på poker. Hoppa dock inte huvudstupa ner för att leva som pokerproffs. Först bör man ha spelat hundratusentals händer, för att få en mer exakt winrate. Variansen kan vara lurig och bara för att man råkar ha en hög winrate dom 50k första händerna, så betyder inte det att du är redo för att ge dig på livet som pokerproffs. Tills du börjar tjäna tillräckligt bra, tycer Sofia Lövgren att man ska se poker som en rolig extra hobby och spendera pengarna man vinner på något roligt. I alla fall en del av bankrollen förmodar vi.

Mindre varians i cash game
För att få in en stabil inkomst från poker bör man hålla sig till cashgame, anser Sofia Lövgren. Det är dom duktiga cashgame spelarna som drar in pengar. Visserligen finns det ett fåtal turneringsspelare på highstakes som drar in stora summor pengar på att spela turneringar, men det är i cashgame där pengar finns att hämta. I alla fall om vi ska se till mer stabila inkomster. Samlar man data och analyserar sitt spel så kan du snart se vilka nivåer och speltyper som passar dig. En vinnande spelare på nl200 tjänar tillräckligt med pengar för att leva gott, skriver Sofia Lövgren i Superbloggen.

Hitta rätt nivå för ditt pokerspel
Alright, här ger Sofia Lövgren sina egna råd, för vad hon tycker är lagom bankroll för varje nivå när man spelar cashgame i poker med 6-10 man vid bordet. Spelar man Omaha eller shorthanded så behöver man en större rulle för att hantera variansen, anser hon. Bankroll förslagen är också baserade på ett mer TAG spel. En lösare spel kräver större bankroll. Det här kan hjälpa en att förstå vad man måste ha i sin bankroll för varje nivå innan man gör ett uttag eller går upp i nivå.

NL 100 >$2.000
NL 200 >$4.000
NL 400 >$10.000
NL 1000 >$30.000
NL 2000 >$70.000

Planera realistiskt
Den fjärde punkten för att lyckas ta steget till att bli pokerproffs är att göra en plan för sitt pokerspel. Bland annat bör man ha en slags buffert som motsvarar tre månaders, gärna sex månaders levnadsomkostnader. Man bör sätta upp en personligt mål om hur sin bankroll ska se ut om 12 månader. Hur mycket räknar du med att vinna varje månad? Följ upp dina resultat och agera därefter. Slutligen om du behöver sätta in pengar och pokerspelandet börjar ge dig ekonomiska problem, så är det kanske dags att börja avsluta din pokerkarriär.

Tålamod och uthållighet i poker
Sista punkten som Sofia Lövgren ger tips om är att hålla sig till sin plan. Hon anser det är många människor som älskar att göra upp planer som dom aldrig följer. Utan dom börjar om på nytt varje månad . Går det dåligt, ta en break, börja sen spela nån nivå under den du är van vid för att vinna självförtroende igen. Tänk på din bankroll management. Det är inte squeezeplays och 4-bets som gör dig till ett pokerproffs helt enkelt.

Vill du läsa inlägget av Sofia ”Wellbet” Lövgren så finns den här (hela inlägget).

Inlägg från Bankroll

[list]5[/list]

Poker Magazine

PokerMagazine

Vi är nog många som gillar att följa både den svenska och dom utländska stjärnskotten i poker. Ett sätt att komma dessa stjärnor in på livet är att läsa den svenska pokertidningen Poker Magazine. Tidningen som ges ut nio gånger om året finns även att läsa delvis på pokermagazine.se. Vill man så kan man köpa prenumeration på Poker Magazine så den dimper ner direkt i postlådan eller köpa den i lösnummer på t.ex. Pressbyrån eller 7-eleven.

Chefsredaktören på Poker Magazine är Murat Sahan även känd som TerribleTurk. Det är han som styr över skeppet Poker Magazine och är frekvent ute och gör intervjuer på tourer och i hemmen hos svenska pokerproffs. Tidningen fyller även på med kända svenska skribenter som Lina Olofsson, Erik ”Valterego” Rosenberg och nu senast Sohello ”BankTheMan” Shah som gjorde Viktor Blom reportaget i Poker Magazine februari upplagan 2011.

Till skillnad från First Poker som är Sveriges andra svenska pokertidning så skildrar Poker Magazine våra pokerproffs mer på djupet. Här kan man hitta mer djupgående intervjuer och reportage. Man skulle kunna säga att dom bägge tidningarna skiljer sig märkbart åt. Vilket är uppskattat om man inte vill läsa om samma saker och är en ivrig prenumerant av dom båda.

Vill du läsa PokerMagazine så är det bara att kuta ner till närmsta tidningskiosk så borde du hitta tidningen där. Priset för ett lösnummer är 59kr. Du kan även prenumerera på tidningen, vilket du kan göra direkt på www.pokermagazine.se. Pris 3 nummer är 149kr, för ett års prenumeration 449kr och för 2 år dvs 18 utgåvor 699kr.

Har man lite framförhållning dock så går det att få Poker Magazine hem i postlådan till ett starkt reducerat pris om man beställer från tidningskungen.se. För 3 nummer av PokerMagazine kan du få 33% rabatt, vilket betyder att du bara betalar 99kr för 3 nummer. För 9 nummer av PokerMagazine så betalar du bara 399kr, dvs 25% rabatt. Lite bättre erbjudande för din bankroll med andra ord.

Få Poker Magazine hem i brevlådan. Upp till 33% reducerat pris Klicka här.

(Länk till tidningskungen.se)

Senaste från Bankroll.se
[list]5[/list]

Isildur1 PokerStars

Viktor "Isildur1" har skrivit på för PokerStars. (Bild: Pokerstarsblog.com)

Isildur1 också numera känd som Viktor Blom ett pokerlegend utan motstycke i både Sverige och världen. En världsstjärna kanske i motstycke till musikvärldens Justin Bieber, eller ja, kanske inte lika känd. Men ändå så jädra mycket coolare och med en talang som alla pokerspelare skulle vilja få i julklapp en dag.

Isildur1 hett ämne inom pokervärlden
Viktor ”Isildur1” Blom har nyligen gått över till en av världens största pokerrum på nätet, PokerStars. En Titan bland Titaterna och vi tror nog Full Tilt Poker blev lite besvikna där, även om dom fått rida på Isildurs1 våg av railande poker fantaster från hela världen. Isildur1 som skapade hundratals trådar på diverse pokerforum och där han skrevs om i alla tänkbara pokermedia har äntligen fått ett ansikte i form av Viktor Blom från Dals Ed i Dalsland.

Även på Svenska Spel fick reggsen nog av Viktor Blom”
Viktor Blom var egentligen redan lite av ett fenomen innan han begav sig in på Full Tilt Poker med nicket Isildur1, hade bland annat tagit $2000 och omvandlat dom till $2 miljoner på tre veckor när han bland annat spelade på nätverket iPoker. Han var så dominerande på dom Europeiska nätverken att det tillslut inte var många som ville spela mot honom. Även på Svenska Spel fick reggsen nog av att försöka mäta sig mot Viktor Blom. Sen tog det inte lång tid för vår svenska pokerstjärna att hitta till dom i särklass högsta borden som finns att hitta online.

Enter… Isildur1
På Full Tilt Poker dröjde det inte länge förrän Isildur1 blev ett omtalat namn. Trådarna gick glödheta och ingen visste vem det var som döljde sig bakom nicket Isildur1. Spekulationerna gick från Nebuchad till ett gäng svenska pokerproffs som hade gått ihop. Tomas Brolin var även han uppe på tapeterna över tänkbara spelare som kunde dölja sig bakom nicket. Det fanns ingen som Isildur1 var rädd att möta och det var inga stakes som han var rädd att spela på. När Isildur1 sprang som bäst under sin Full Tilt Poker era så lyckades han plocka självaste Tom ”Durrr” Dwan på $5 miljoner genom att spela sex bord HU på $500/$1000 nivån. Under en finsk radiointervju ska Ilari Sahamies ha sagt ”Han spelar 9 bord samtidigt mot Patrik Antonius, Phil Ivey och durrr, killen måste sakna en kromosom”.

Det som går upp….
Ja, det var många spelare som fick se stora swingar mot Isildur1 på Full Tilt Poker. Men till slut så lyckades ett flertal proffs ta ner det svenska pokerundret från nosebleed nivå. Phil Ivey plockade bland annat Isildur1 på $3,2 miljoner under en vecka. Sedan så plockade Brian Hastings och Cardrunners gänget honom på $4,2 miljoner. Som mest var Isildur1 uppe på ca $5 miljoner upp Full Tilt Poker. Viktor Blom skall ha sagt i en intervju att Phil Ivey var det tuffaste motståndaren han någonsin ha mött.

Isildur1 till PokerStars
Så småningom var Isildur1 storhetstid på Full Tilt Poker över. Vi fick se honom ett par gånger med jämna mellanrum, men aldrig mer på dom höga staken som vi älskade att se honom på. Men diskussionerna fortsatte på olika pokerforum och i media. Tillslut i december 2010 annonserade PokerStars ut att dom hade lyckats värva Isildur1 och att dom så småningom även skulle avslöja vem nicket bakom Isildur1 verkligen var. När beskedet slutligen kom så var det Viktor Blom som kom ut i rampljuset. Isildur1 aka Viktor Blom var numera pokerproffs i PokerStars stallet…

(Källor: PokerStars.com, PokerStarsblog.com, Wikipedia)

Senaste från Bankroll
[list]5[/list]

Vanliga Poker Bankroll fel

Du kanske har kommit igång med din poker och känner att du lärt dig reglerna och grunderna för att eventuellt göra en framtida profit. Men än kanske du har lång väg att gå för att få in en stabil extra inkomst. Vi har tagit fram några av dom mest förekommande fel som nya spelare gör när det kommer till bankroll management.

Dålig table selection
Här är ett misstag som nya spelare ofta inte tar hänsyn till när dom ska välja ett pokerbord online. Nya pokerspelare vill bara sitta ner och få action, utan en tanke på vilka motståndarna är eller var dom går för. Table selection som det heter i poker jargong är en viktig strategi för att du som ny pokerspelare ska kunna optimera dina vinster. Du vill sitta på ett pokerbord med minst ett par fiskar för att få maximalt värde med dina bra kort. Samtidigt vill du inte sitta på ett bord med flertalet duktiga spelare. Anledningen till detta är att om du t.ex är den top femte bästa spelaren i världen, så slår du ju 99.999% av andra pokerspelare som du möter vid pokerborden. Men om du skulle råka sitta på ett shorthanded bord med top 1-4 spelarna i värden, så är chansen att du vinner marginellt.

Att syna för mycket
Här är ett ämne vi tog upp i artikeln Läckor i din poker bankroll – syna för mycket. Det handlar om att man ibland eller kanske till och med ofta, gör misstaget att bara syna när man istället borde satsa eller kanske folda. Det är här ett typiskt kardinal fel som många nya spelare gör. Anledningen till att dom gör det kan variera. Antingen så är dom rädda att spela för stora potter och förlora för mycket pengar, eller så är dom bara nyfikna på om dom kan träffa sina 2 outare. Hursomhelst är det något vi kan rekommendera dig att inte göra. Inte om du inte har något plan för hur du ibland kan förvilla bort dina motståndare med en eventuell bluff. Den aggressiva spelstilen är den mest lönsamma av dom främsta pokerproffsen.

Tilta för mycket
Frustration och känslomässiga utspel lämpar sig inte i många fall i vanliga livet, ännu mindre lämpar den sig för att göra det vid pokerborden. Precis som i verkliga livet så går inte alltid allting som vi planerat. Då hade vi nog alla varit miljonärer och festat loss på den Franska Rivieran eller liknande. Tilt gör att vi åsidosätter vår logik med känslor som gör våra drag ologiska för motspelarna med framförallt för dig själv. Det kanske känns bra att försöka snabbt revanchera sig mot fisken som nyss drog ut dig med att ställa flopp med 8.a hög, men det kommer bara leda till din bankrolls fördärv. När du hamnar på tilt som kan yttra sig i många former, så se till att istället stänga ner borden och varva ner. Fiskar finns det gott om även i dagens online spel.

Spela för höga stakes

Ingen blir highstakes spelare på en dag. Inte ens dom bästa i världen ska tro att dom kan börja om från noll i bankroll och sedan nästan omedelbart kunna sätta sig på nosebleed nivår för att tjäna sig en rejäl hacka. För att bli en duktig spelare krävs även god bankroll management. Pengar finns det gott om, men om du själv inte har några pengar att satsa, blir det svårt för dig att vinna pengarna som finns i pokervärlden. Se alltid till att du spelar på stakes som passar din bankroll. Gå inte upp i nivå om du eller din bankroll inte är redo för det. Bankroll mangement är nyckeln till att du ska bli en framgångsrik pokerspelare.

Senaste från Bankroll
[list]5[/list]


Recension av The Poker Mindset

The Poker Mindset

Recension av The Poker Mindset – Essential Attitudes for poker success

Bankroll recenserar boken “The Poker Mindset”, skriven av Ian Taylor och Matthew Hilger.

Av: Ian Taylor & Matthew Hilger
Pris: Bokus: 163kr
Språk: Engelska
ISBN: 9780974150239
Utgivningsår: 2009
Bankroll.se Betyg: 4 av 5

The Poker Mindset innehåll:
Boken ”The Poker Mindset” skriven av Ian Taylor och Matthew Hilger tar upp ämnen som du kanske inte tänker på vid själva pokerbordet, men som spelar minst lika stor roll som hur du ska spela en viss situation korrekt. The Poker Mindset tar bland annat upp ämnen som tilt, bankroll, motståndare, downswings och bad beats. Författarna vill visa för läsarna att för att vara vinnande pokerspelare så krävs det så mycket mer i dagens allt mer hårdnande pokerklimat än att bara spela bra poker. Det krävs att man är mentalt förberedd på flera nivåer. Poker är roligt, men det är ännu roligare när du vinner.

Bankroll om The Poker Mindset:
Vi tycker att The Poker Mindset ger en sund inblick i hur framgångsrik poker bör spelas på alla nivåer. Från mikro- nivå till highstakes nivå. Har du redan bra koll på hur du kan spela teknisk bra poker så kan den här boken ge dig en extra edge. Vissa saker kan kännas självklara, men det skadar inte att bli påmind om vad som faktiskt kan göra dig till en bättre pokerspelare. Författarna har på ett bra sätt lyckats korrelera poker med sina teorier och hur man bör tänka mentalt. Boken backar upp sina resonemang med intressanta argument och statistik. Lite synd tycker vi att boken ännu inte har kommit ut på svenska.

……………………………………………………………………………………………….
Några utdrag om varje kapitel i boken The Poker Mindset

Kapitel 1: Introduktion

Kapitel 2: The Poker Mindset
Identifiera kärnmentaliteten behöver för att lyckas.

Kapitel 3: Överkomma dina instinkter
En diskussion om hur dina instinkter och livserfarenheter kan leda dig på villovägar i poker.

Kapitel 4: Bad beats och att förlora stora potter
Hur du hanterar att förlora en stor pott eller drabbas av en bad beat

Kapitel 5: Downswings
Vad är downswings, hur hanterar du dom och vilka fällor bör man undvika att hamna i.

Kapitel 6: Tilt
Identifiera, hantera och undvika olika typer av tilt.

Kapitel 7: Se efter din bankroll
Vad du bör tänka efter när det gäller din bankroll.

Kapitel 8: I huvudet på dina motståndare
Utvärdera dina motståndares tendenser, motiv och tänkande i olika nivåer.

Kapitel 9: Avancerade ämnen
Olika ämnen som berör poker psykologi

Kapitel 10: Poker och livet
Integrera poker med resten av ditt liv.

Gratis poker utan insättning

Det här kommer vara en kort guide om hur du kan spela gratis poker utan insättning och faller inom vår kategori free poker bankroll. Denna guide passar alltså dig som ännu inte gjort din första insättning online och vill pröva på hur det är att spela poker med riktiga pengar. Du har med andra ord inget att förlora men allt att vinna.

5 orsaker till varför man borde testa gratis poker utan insättning:
– Du riskerar inte dina egna pengar.
– Du kan vinna riktiga pengar.
– Det är faktiskt skillnad på att spela play money mot att spela med riktiga pengar
– Du får mer erfarenhet av cash game spel.
– Det är kul.

Gratis är gott
Alla måste vi börja nånstans och precis som i så många situationer här i livet, så lär vi oss av våra misstag. Hur mycket vi än har förberett oss kommer det stunder då ett misslyckandet lär oss mer än vad åtta böcker hade gjort oss. Det är därför learning-by-doing funkar så bra i poker sammanhang. Det vi är ute efter i den här guiden om ”Gratis poker utan insättning”, är att maximera ditt lärande och chans att vinna pengar på poker

Börja spela gratis poker utan insättning
Det finns faktiskt ett antal poker affiliate sidor där ute som kan ge dig chansen att spela gratis poker utan insättning. Den sida som vi kan rekommendera är pokerstrategy.com, som ger dig $50 på några av de största pokerrummen online. Allt du behöver göra är att svara på några frågor i relation i poker och identifiera dig korrekt. Snart kommer du kunna spela gratis poker utan att gjort en enda insättning.

Hur du kan bygga din bankroll med små medel
Vi har tidigare här på Bankroll.se skrivit om Chris ”Jesus” Ferguson och Veerner som med ytterst små medel byggt upp sin poker bankroll i tiotusentals kronors klassen med hjälp av ABC poker och korrekt bankroll management. Bägge herrarna är överens om att många nya och lovande spelare står och faller med sin bankroll och att det är där dom främsta misstagen görs. Så är du riktig seriös med din pokerspelande så ska du prenumerera på bankroll.se nyhetsbrev för att hänga med i våra artiklar om privatekonomi, bankroll management och annat matnyttigt för ditt pokerspelande.

Andra artiklar från Bankroll:
[list]5, 4[/list]

En mental teknik för att uppfylla sin mål

Du har bestämt dig att spela poker med strikt bankroll management, du har bestämt dig för att ägna minst 1 timma åt pokerstudier, du har bestämt dig för att spara mer för att förbättra din privatekonomi. Men efter ett tag så märker du att dina mål är som försvunna i vinden och du återgår till dina vanliga ”lazy ass” rutiner. Finns det något som kan hjälpa dig att hålla dina mål?

Enligt en studie som har gjorts av en viss Gabriele Oettingen och sina kollegor i New York så har det visat sig att ett kontrast tänkande är mest effektiv för att hålla sig till sina mål. Med kontrast tänkande menar man att vi tänker oss en positiv vision där vi har läst vårt problem och uppnått våra mål, kontra med vad som händer om vi inte gör det. Med det tänkandet så ska vi även tänka oss hur det hela ter sig i verkligheten. Vad är det bästa som kan hända oss och det sämsta; och kan vi verkligen uppnå våra mål?

Studien visade att det  tänkandet var det som gav bäst effekt på dom 136 personer som deltog i testet. Försökts personerna delades upp i tre kategorier

  • Positivt tänkande
  • Negativt tänkande
  • Kontrast tänkande

Det var just kontrast tänkandet som gav bäst effekt. Men hade försökspersonerna för låga förväntningar på att klara målen så var det mindre troligt att personen ifråga klarade av det. Dom gjorde mindre planer och tog mindre ansvar. Men kombinerade man detta med en ”reality check”, så var chanserna för framgång större.

Leva i verkligheten
Att ha verklighets koll kan ju låta enklare än vad faktiskt är. Det har visat sig att det egentligen kan vara vissa svårigheter med detta. Främst för att vi egentligen inte gilla att blanda tankar som vi tycker är positiva med negativa tankar. Vi gör vårt främsta för att bara se det positiva. Plötsligt inser vi vad vi måste göra, att det ligger mycket jobb bakom det och verkligheten kan helt plötsligt te sig deprimerande. Eller ännu värre att vi kanske inte alls kan uppnå våra nöt mål.

Om vi inte lyckas med kontrast tänkandet så är tekniken rätt värdelös enligt studien. Vi människor drar oss till att fatta beslut och stannar hellre i fantasilandet där chansen att misslyckas är noll. Genom att framgångsrikt använda av oss av tekniken så tvingar vi oss att fråga om det verkligen är värt att nå mål. Fokusen och energin bli starkare. Ett vagt mål betyder oftast att man inte är ”all-in”, du beslutar dig för att inte riktigt lägga energin på saken. Men då är frågan om du verkligen vill ha det. Tiden vi lägger på våra mål kan inte läggas på andra mål, så vad vill vi ha egentligen?

Så fråga dig själv. Vad vill du verkligen uppnå? Är det värt det? Kan du verkligen göra det? När du vet det, då har du kommit en bit på vägen.

Senaste artiklarna från Bankroll
[list]5, 4[/list]